Jagodzianki Gessler wywołały burzę w sieci – poznaj kulisy cenowego skandalu

Marian Savchyshyn

17 czerwca 2025, 09:39
Data aktualizacji: 17 czerwca 2025, 09:39
Komentarze 0
Jagodzianki od Magdy Gessler Źródło: Vista Create/Facebook/Magda Gessler

Jagodzianki od Magdy Gessler to nie tylko deser – to coroczne wydarzenie, które rozpala emocje wśród internautów. Kiedy tylko pojawiają się w ofercie cukierni „Słodki… Słony”, zaczyna się prawdziwe zamieszanie. Fani wyczekują ich przez cały rok, inni nie mogą uwierzyć, że znów są na językach całej Polski. W tym sezonie nie jest inaczej – Gesslerowie wracają z jagodziankami, a internet już zdążył eksplodować. Co tym razem wywołało takie poruszenie?

Cena kontra jakość – skąd te 34 zł?

Nie da się ukryć – cena 34 zł za jagodziankę przykuwa uwagę. Jednak Lara Gessler od lat broni polityki jakościowej swojej cukierni. Według niej, cena wynika z użycia najlepszych możliwych składników: prawdziwego masła, świeżych jagód, naturalnych dodatków oraz ręcznej pracy doświadczonych cukierników.

Dołącz do nas na Facebooku i Instagramie, a też do naszego kanału Telegram. Bądź na bieżąco z najnowszymi i najciekawszymi newsami ze świata show-biznesu, mody, urody i kultury.

W mediach społecznościowych Gesslerowie wielokrotnie podkreślali, że wypiek nie jest produktem masowym, tylko luksusowym, tworzonym z rzemieślniczą precyzją. Dla niektórych to wystarczający powód, by zapłacić taką kwotę. Dla innych – powód do ostrej krytyki.

Magda Gessler

Źródła: Facebook/Kuchenne Rewolucje

Burza w komentarzach

Jak można się było spodziewać, internet szybko zareagował. W komentarzach pojawiło się mnóstwo opinii – od zachwytów, po mocną krytykę. Jedni twierdzą, że te jagodzianki to „niebo w gębie”, inni komentują, że to „marketingowy fenomen”. Fala emocji nie ominęła również Twittera i Facebooka, gdzie temat szybko zaczął krążyć.

Dla wielu osób powrót jagodzianek to po prostu znak, że lato się zaczęło – ale nie brakuje też głosów, które zarzucają Gesslerom przesadę. Niezależnie od podejścia, jedno jest pewne: te bułeczki znów skradły medialny show.

Powrót kultowego wypieku

Jagodzianki od Magdy i Lary Gessler znowu są dostępne w warszawskiej cukierni „Słodki… Słony”. Informację o ich powrocie przekazała sama Lara Gessler na Instagramie, publikując apetyczne zdjęcia i zapowiadając, że sezon na jagody właśnie się rozpoczął. Wpis natychmiast zebrał tysiące reakcji i komentarzy – jedni nie kryli radości, inni wyrażali niedowierzanie.

Ten wypiek już od kilku lat wzbudza ogromne emocje. To nie tylko zwykła bułka z jagodami, ale produkt, który dla wielu stał się synonimem luksusowego smaku i jakości – a także… źródłem internetowych memów i gorących dyskusji.

Co wyróżnia jagodzianki od Gessler?

Co sprawia, że akurat te jagodzianki wywołują tyle emocji? Przede wszystkim – ich skład. Cukiernia stawia na wysoką jakość produktów, a sam proces wypieku jest traktowany z ogromną starannością. Lara Gessler wielokrotnie podkreślała, że nie uznają kompromisów, a każda jagodzianka jest robiona ręcznie.

W wypieku nie znajdziemy sztucznych dodatków – tylko masło, świeże owoce i naturalne składniki. Dla wielu klientów to właśnie ta dbałość o detale sprawia, że chcą wracać po więcej. Dla innych – to z kolei pretekst do gorącej debaty o tym, gdzie kończy się rzemiosło, a zaczyna… show-biznes.

Marian Savchyshyn

Redaktor naczelny, dziennikarz. Pracował w serwisie Wirtualna Polska. Pasjonat trendów, stylu i dobrego smaku. Na co dzień śledzi nowinki ze świata mody, urody i kultury, tworząc inspirujące treści dla czytelników serwisu Lifeandbeauty. Zawsze na czasie, zawsze z klasą.

Komentarze 0
Popularne
Polecane
Najnowsze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *